Meteen naar de inhoud

VAKK

Muziektheater VAKK is een gezellige musicalvereniging voor groot en klein. De volwassenengroep, kortweg VAKK genaamd, werkt ieder jaar aan een mooie, grote productie die eind oktober, in het laatste weekend van de herfstvakantie, drie keer wordt uitgevoerd in theater De Voorveghter in Hardenberg.

De volwassenengroep telt een kleine 40 amateur zangers en zangeressen uit Dedemsvaart en omgeving. Samen werken ze maandenlang om de gekozen productie zo goed mogelijk neer te zetten. Dat vraagt veel oefening in dans, zang en spel: iets wat ook gepaard gaat met veel plezier onderling.

Vanaf november, wanneer gestart wordt met de repetities op de woensdagavond, kunnen nieuwe leden instromen en eerst vrijblijvend meedoen. In december wordt de musical nader gepresenteerd en worden de audities gepland, waarna de rollen worden verdeeld. In de maanden die volgen krijgt alles steeds vastere vormen en wordt ook gewerkt aan decor, kleding en rekwisieten, uiteraard in nauw overleg met het Creatief Team (CT). In het najaar vinden extra repetities plaats.

Tijdens de drie uitvoeringen (met orkest) komt alles samen. Het spreekt voor zich dat die fantastisch zijn om mee te maken, als lid, maar ook als bezoeker. Ze zijn al jaren een begrip…

Volg ons ook op Facebook en Instagram