Meteen naar de inhoud

Grote prestatie ‘kleintje’

Het was een bijzonder productiejaar voor de jeugdmusical ‘Once on this Island’ door Kleintje Kunstkring. Een relatief onbekende productie over het boerenmeisje Ti-Moune op een tropisch eiland, dat de kracht van de liefde gebruikt om mensen van verschillende sociale klassen bij elkaar te brengen. Afgelopen weekend werd de musical opgevoerd, maar zonder publiek.

‘Erg jammer dat bijna niemand deze musical live te zien krijgt, dit verdient deze cast namelijk wel. Gelukkig hebben we een mooie registratie kunnen maken en heel veel foto’s,” aldus p.r. medewerker Peter Kip. De productie zou eigenlijk in juni opgevoerd worden in Dedemsvaart, maar  corona gooide roet in het eten. “Gelukkig kregen we toestemming om zonder publiek alsnog in De Voorveghter te spelen en hiervan een videoregistratie te maken. Op deze manier konden we voor iedereen het productiejaar voor iedereen zo goed mogelijk afsluiten,” aldus Kip. Hij geeft aan dat er binnenkort gestart wordt met de voorbereidingen voor een nieuwe musical in juni 2021. ” Welke dat wordt, is nog niet bekend maar een aantal jeugdleden hebben de opdracht een keuze te maken uit de vele producties die op het zelf samengestelde wensenlijstje staan”.

In de voorbereidingen naar de uitvoering van Once on this island” is het creatief team bestaande uit Manon Toonen (regie), Luko Hans (muziek), Michelle Kooi (dans) en Noa Ouwerkerk (regie-assistent) druk bezig geweest met het alle elementen uit de musical, die bijna in zijn geheel doorgecomponeerd is en de regisseur, Manon Toonen, merkte daardoor dat het belangrijk was dat de kinderen de muziek heel goed kenden. ‘Veel zinnen en handelingen zijn op timing van die muziek. Als dit moment wordt gemist gaat de muziek gewoon verder, terwijl de scene stil staat.’ Na de eerste maanden veel gezongen, gedanst en gepraat op muziek op muziek te hebben, konden de scenes preciezer worden gezet. ‘Net toen we de precieze ‘mise en scène’ (red. plaats op het toneel) gingen zetten kwam de Lock down.’ De kinderen hebben daarna met de instrumentale versie van de muziek, script en instructievideo’s thuis zo veel mogelijk gedaan. Door de inzet van iedereen, stond er binnen de kortste keren een complete musical. Afgelopen maanden is er door iedereen hard gewerkt, niet alleen de acteurs, maar ook achter de schermen door bijvoorbeeld de vrijwilligers van kledingcommissie en het decorteam met als resultaat, ondanks alles, toch een prachtige musical.

Bron: De Toren